Jeroen


Vanaf mijn 22e heb ik wijn leren drinken van mijn schoonvader. Als ik bij mijn schoonouders at, werd ik geconfronteerd met steeds nieuwe wijnen om te proeven. Voor die tijd dronk ik alleen bier en baco. Ik begon de wijnspijs combinatie steeds meer te waarderen en ging er zelf steeds vaker mee experimenteren. Oude wereld, nieuwe wereld, wit, rood, rosé, bubbel, heerlijk.

In 2011 heb ik Wijnkoning opgericht en ben ik wijn gaan importeren uit Sicilië, waar ik goed bevriend ben met een wijnboer uit Licata. Ik heb bij de douane een importvergunning weten te bemachtigen, die nodig is om officieel te mogen importeren. In 2011 heb ik ook mijn wijndiploma en mijn wijnbrevet gehaald.

De afgelopen 10 jaar is Wijnkoning steeds serieuzer geworden en vanaf 2015, wanneer de samenwerking met Yoerin is gestart, is de import uitgegroeid tot mooie wijnen uit Duitsland, Portugal, Frankrijk en Italië, waar ik erg trots op ben.

Ik ben een wijnproever pur sang, ik geniet van een mooie wijnspijs combi en probeer bij elk gerecht een wijn te bedenken. Ik kijk altijd uit om nieuwe wijnen te ontdekken en uit te proberen.

Op vakantie ben ik vaak bij een wijnboer te vinden, wat regelmatig resulteert in mooie nieuwe import.

Proeverijen voorbereiden is een van mijn favoriete bezigheden, vooral om met de chef combinaties te bedenken met onze wijnen en dit vervolgens uit te proberen en telkens nieuwe dingen te ontdekken. Dit is geweldig.

Proost!

Yoerin

Wijn loopt als een rode draad door mijn leven. Iets wat ik een tijdje uit het oog verloren ben maar wat altijd weer boven kwam drijven. Op mijn zestiende las ik mijn eerste wijnboek van Michel van Tuil. In de periode komt er natuurlijk een hoop op je af en raakte het een beetje op de achtergrond maar uit het oog verloor ik het nooit. Mede omdat mijn ouders graag wijn dronken maar ook omdat mijn vader zijn gehele leven in de wijnbranche heeft gewerkt. Hij bottelde de wijnen voor diverse supermarktketens in Zaandam.

Op latere leeftijd begon ik toch weer wat vaker een glas wijn boven een biertje te verkiezen. Met name als ik uit eten ging werd de inhoudelijke interesse weer gewekt.

Ik kwam in contact met mijn huidige partner en tevens oprichter van Wijnkoning, Jeroen. In 2015 hebben wij samen Wijnkoning nieuw leven in geblazen. In deze periode haalde ik diverse wijncertificaten.

Inmiddels importeren wij wijn uit diverse landen. Dit is natuurlijk ontzettend leuk om te doen en als bijkomend voordeel doe je heel veel leuke contacten op.

Wat mij altijd blijft triggeren is dat je nooit bent uitgeleerd over wijn. De wijnwereld staat continu in ontwikkeling, mede door het klimaat. Experimenteren met druivenrassen, steeds noordelijker gelegen wijngaarden en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat heerlijke glas wijn drinken met vrienden en combineren met bijpassende gerechten.

Kortom, gewoon genieten!

© 2014 - 2023 WijnKoning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.